top of page

Over mij

Mijn verhaal

Wat heeft mij geïnspireerd om HypnoBirthing docente te worden? Op Terschelling is het de norm dat je in het ziekenhuis bevalt. Zelf heb ik hier best wat spanning van gehad, niet zozeer over het bevallen zelf, maar vooral over het ziekenhuis en de rit daar naartoe vanaf Terschelling. Ga je met de boot of toch met de helikopter, hoe gaat het als je daar aankomt? Allerlei vragen die bij mij en Stef speelden. Om de regie te kunnen behouden en bewuste keuzes te kunnen maken rondom de zwangerschap en geboorte, hebben wij een online HypnoBirthing cursus gevolgd. In ons geval was het online omdat er op Terschelling nog geen cursussen in HypnoBirthing werden gegeven.

Dankzij de cursus wisten wij welke keuzes wij hadden, bij zowel een thuis- als een ziekenhuisbevalling. Hierdoor konden wij in iedere situatie de regie behouden en zoveel mogelijk onze wensen laten uitkomen. Dit heeft geresulteerd in een geboorte waar wij met veel liefde en blijdschap op terugkijken.

 

Dit gun ik iedere aanstaande ouder: om in plaats van onwetendheid en angst, vol vertrouwen de geboorte in te gaan! Zo maakt het dan ook niet uit of je kindje thuis, in het ziekenhuis, via een keizersnede of in bad geboren wordt: zolang jullie als stel er maar fijn op terug kunnen kijken en de regie hebben behouden.

 

Heb je vragen of wil je vrijblijvende informatie? Stuur gerust een bericht via het contactformulier!

Ik ben Inge Rutgers-Stobbe, samen met mijn man Stef en onze dochters Liz Luna en Bibi Lou vormen wij een gezin. Liz Luna is geboren in oktober 2020 middels een mooie geboorte-ervaring die we met z’n drietjes hebben gedaan, onder begeleiding van een ontzettend goede verloskundige. Bibi Lou is geboren in juni 2022 middels een hele rustige vredige badbevalling. 

_80A4485-3.jpg
bottom of page