top of page

"Meer regie, vertrouwen en samenwerking tijdens de bevalling dankzij een bewuste en uitgebreide voorbereiding. Een levensveranderende cursus die verder gaat dan alleen de bevalling"

In de cursus heft in eigen bevalling neem ik je mee in alle aspecten rondom bevallen. Dit gaat verder dan alleen de praktische info die de verloskundige tijdens de consulten zal vertellen zoals wat je niet moet vergeten in je vluchttas of hoe jij je voelt en hoe het met de baby gaat. Uit eigen ervaring is er weinig of geen tijd voor het bespreken van  jouw persoonlijke wensen.

 

Deze cursus is een optimale aanvulling op de controles bij de verloskundige, we behandelen diepgaande informatie over de werking van je lichaam, je mindset, ontspanning en alle mogelijkheden vanuit het medisch en natuurlijk bevallen. 

 

Kiezen hierin is niet nodig, alles kan naast elkaar bestaan. Mijn motto is dan ook: samenwerken! Zowel het laten versmelten van de verschillende bevallingsopties als de samenwerking tussen jouw geboorteteam. 

 

Deze kennis geven jou en je partner precies wat jullie nodig hebben om op jullie eigen kompas te durven te varen tijdens dit zo bijzondere moment in jullie leven. Daardoor nemen jullie weloverwogen keuzes in samenwerking met de verloskundige/zorgverlener met als doel: meer regie en vertrouwen.

2T2B9244 kopie.jpg

Nadert de bevalling, heb je al veel informatie verzameld/kennis vergaard maar loop je er tegenaan dat…

 • Je verdwaald in het oerwoud van boeken, brochures, cursussen, podcasts en andere tools waar informatie gedeeld wordt over bevallen.

 

 • Je bent zoekende naar de essentiële informatie rondom bevallen, maar hebt geen idee waar te beginnen en wat eigenlijk precies het juiste ís?  

 

 • Je wenst een geboorteplan waarmee jij echt gezien en gehoord wordt in je wensen.

 

 • Je graag goed voorbereid wil zijn en hiervoor de handvatten zoekt waarmee je dit kunt realiseren. 
   

 • Je weet dat er natuurlijke en medische opties zijn maar heb geen duidelijk overzicht van wat dit inhoud en mist inzicht in de verschillende scenario’s

 

 • Een ontspannen bevalling staat hoog op je wensenlijst, je weet dat dit belangrijk is maar weet niet goed hoe je dit moet doen.


 

Bovenal wil je graag één centrale plek waar je alle benodigde informatie kunt vinden en een professional kunt inschakelen wanneer nodig bij vragen.

_80A0126.jpg

Een geboorte-ervaring waarin je je gehoord, gezien, gezekerd en geliefd voelt; ik geloof dat dit voor iedere vrouw mogelijk is

Een geboorte-ervaring waarin je je gehoord, gezien, gezekerd en geliefd voelt; ik geloof dat dit voor iedere vrouw mogelijk is. Een goede voorbereiding is hierin van groot belang en ik geloof dan ook heilig in de uitspraak: “de tijd die aan goede voorbereiding wordt besteed, is zelden nutteloos.”. Het door en door kennen van je eigen lichaam, vertrouwen hebben op je eigen kunnen, het voor jezelf en voor je partner helder hebben hoe hij/zij jou kan ondersteunen en het zijn van een gelijkwaardige gesprekspartner van de zorgverlener; het geeft veel kracht en zelfvertrouwen wanneer je deze kennis in pacht hebt. Mijn visie hierin is de holistische benadering met oogpunt voor de wetenschappelijke ondersteuning om zo het beste van twee werelden te laten samenkomen.

_80A4476.jpg

"De hand van je partner totaal fijngeknepen, je haren nat van het zweet en de mascara all over the place"

De bevalling is iets waar je tegenop kan zien. Eraan denkend zie je jezelf al helemaal liggen; op je rug, je benen in je nek, schreeuwend van de pijn, de hand van je partner totaal fijngeknepen, je haren nat van het zweet en de mascara all over the place. Al scheldend en vloekend vult de ruimte zich met jouw getier en de oerkreten volgen zich in rap tempo op. 

 

Herken je dit beeld? Zie je het voor je? Het is een stereotype bevalling zoals we deze vaak zie in de media. TV, films, series en ook standaard boeken schetsen dit plaatje. Het is wat diep in ons systeem is ingebakken en wat al meerdere generaties wordt doorgegeven middels verhalen, beelden en overtuigingen. 

 

Een veelvoorkomend beeld, maar zeker niet de (enige) realiteit.  Ik leer je dan ook graag hoe het anders kan. Je zult versteld staan van de mogelijkheden, de legio keuzes die je hebt en dat je dus zeker niet volgens de 'filmstandaarden' hoeft te bevallen. Een eigen waarheid creëren rondom bevallen ís mogelijk en daar help ik jou en je partner graag bij.

Wie is Mama Zen?

Hi, ik ben Inge Stobbe en mijn passie voor bevallen begon toen ik moeder werd van mijn oudste dochter Liz Luna. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door zwangerschap en bevallen. Dat heb ik te danken aan mijn eigen moeder en oma. Zij hebben mij geleerd dat bevallen helemaal niet zo eng en gevaarlijk is dan dat men doet beweren. En dat terwijl er vlak na mijn geboorte toch een complicatie optrad bij mijn moeder. Desondanks sprak zij altijd liefdevol over haar bevalling en heeft zij dit ook als niet traumatisch ervaren. Dat gaf mij een diep vertrouwen in bevallen, vertrouwen in mijzelf en mijn eigen kunnen.

 • Instagram

Wil je mij en mijn dagelijkse leven volgen? Check dan mijn insta!

Lees hier meer over mij

Wat kan ik verwachten van de cursus?

De cursus “heft in eigen bevalling” is super waardevol voor de koppels die de zwangerschap en de bevalling vanuit meer bewustwording willen beleven, een team willen zijn tijdens de bevalling, de zwangerschap zien als moment voor zelfontwikkeling en het heft in eigen hand willen nemen waardoor je met een positief gevoel terugkijkt op de geboorte van jullie baby! 

 

In de cursus “heft in eigen bevalling” leer je: 

 

 • De juiste bevalling mindset waardoor jij en je partner veerkrachtig zijn in iedere situatie.

 

 • Het schrijven van een sterk geboorteplan dat dient als communicatiemiddel met de zorgverlener(s).  

 

 • De werking van jouw lichaam en dat van je baby en hoe deze aspecten tijdens de bevalling optimaal kunnen samenwerken.

 

 • Het scala aan keuzes die jij hebt om te kunnen bevallen op jouw manier.

 

 • Alles omtrent de natuurlijke opties in pijnstilling, de benadering op de bevalling, de benadering op de kraamtijd en het ouderschap. Wat kun je zelf doen voordat je medische pijnstilling nodig hebt?

 

 • Alles omtrent medische opties: wanneer ben of wordt je medisch? Wat zijn veelvoorkomende complicaties en welke keuzes heb je in zo'n situatie? 

 

 • De ‘why’ achter het belang van ontspanning tijdens de bevalling zoals kennis van het zenuwstelsel, het brein en praktische ontspantechnieken. 

 

 • De diverse ademhalingstechnieken waardoor jij de weeën (nog) beter aankunt! 

 

 • Het belang van verbinden met je baby voor een optimale hechting tussen ouder en kind.

 

 • Bewustwording op ‘de eerste 1000 dagen’ van een mensenleven (dit start op het moment van conceptie).
   

 • Je durft te vertrouwen op je eigen intuïtie. Je voelt duidelijk aan waar je lichaam behoefte aan heeft en ziet een advies van ‘moeten’ niet als lijdend.

De inhoud van de cursus

Na de cursus kunnen jij en je partner:

 • Gerichte keuzes maken voor een benadering op de bevalling op jullie manier.

 

 • Hebben jullie gelijkwaardige gesprekken met de zorgverlener(s) waardoor jullie (meer) op elkaar ingespeeld zijn.

 

 • Met vertrouwen kiezen vóór of terugvallen óp de keuzes vanuit het geboorteplan en wensen die voor jullie belangrijk zijn.

 

 • Alle geplande en/of ongeplande scenario's van de bevalling als een team incasseren.
   

 • Optimaal inspelen op de behoefte van jullie baby waardoor een zachte landing een grote kans van slagen heeft. 

 

 • De zwangerschap, bevalling en kraamtijd benaderen vanuit een holistisch oogpunt. Je ziet lichaam, geest, gevoelens, gedachten en verlangens als één geheel en weet hoe deze aspecten elkaar versterken. 

pexels-jill-burrow-6681867.jpg

Kennis maken?

Wellicht heb je vragen, wil je met mij kletsen of de cursus bij je past of wil je nog meer weten? Maak dan een kennismakingsgesprek met mij!

bottom of page